ULTRAFRESH

 

ULTRAFRESH је екстремна ноћна шетња по источним деловима Фрушке горе. Основна идеја ULTRAFRESH-а јесте шетња мимо познатих стаза и путева, преко што тежих и захтевнијих предела, као што су усеци, стрмине, потоци, блато, увале, шибље, тешко проходни терени и то у зимским условима (по сенгу, леду, ветру, мећави, магли).

stamp brand icon

Да би цео догађај био још занимљивији и необичнији, почетак шетње је у поноћ између суботе и недеље (бира се викенд у фебруару када је пун месец). Шетња почиње и завршава на планинарском дому „Стражилово“.

walk snow winter

ULTRAFRESH™ представља захтевну акцију која изискује добру кондицију (физичку и менталну), добру опрему (обућа, камашне, лампе, течност, резервна сува гардероба), сјајно расположење и жеља за добрим проводом у природи. Учествовање је на сопствену одговорност, а у случају лошег времена акција добија на смислу.

КАКО ЈЕ СВЕ ПОЧЕЛО...

 

Почеци и корени, данас традиционалне шетње, датирају из средине деведестих година када су карловачки планинари млађе генерације организовали шетње избегавајући класичне планинарске стазе и путеве, у жељи да се упознају са скривеним и неприступачним природним лепотама Фрушке горе.

night snow nature

У почетку су то биле групице од по 3-4 планинара који су у послеподневним часовима (после школе или посла) хитали ка Националном парку у жељи да што више времена проведу у природи. Временом, шетње су трајале дуже, па се све чешће дешало да потрају дубоко у ноћ уз сјај месечине, магле, кише, снежне олује или хук шумских сова...

night action

На једној од таквих шетњи пао је договор да се организује прва екстремна ноћна акција по имену ULTRAFRESH™, у фебруару 1997. године. Од тада па до данас, сваког фебруара дешавао се ULTRAFRESH™, сваки пут све бољи и све посећенији.

КАРТА - ПД СТРАЖИЛОВО

 


Погледај мапу детаљније

ГАЛЕРИЈЕ

 

ЛИНКОВИ

 
Sremski Karlovci grb opstina turizam vojvodina srbija grbekoloski centar grb ekonp Fruska gora nacionalni park grbturizam srbija grbe novine grb
pss grbps viline vode grbzeleznicar grbjelenak grb
 
 • КОНТАКТ

  • АДРЕСА:Трг Бранка Радичевића бр. 7, 21205 Сремски Карловци
  • ТЕЛЕФОН: 063/526638 Жељко 063/8079337 Бране
  • Е-MAIL: strazilovo@yahoo.com
 • МАПЕ

   Ауто-карта Србије

   Ауто-карта Војводине

   Ауто-карта Фрушке горе

   Карта Фрушке горе

   Карта маратона

   Ознаке и маркације

 • ПРИЈАТЕЉИ

   Erste bank Srbija

   sim novi sad srbija

   Eding plus Novi Sad

   bukvalist bukva list

   pokret gorana

   ekoloski centar eko centar

 • СЕРВИС