ЗАХВАЛНИЦА

 

Планинарско смучарско друштво „Стражилово“ се захваљује свим пријатељима који су од септембра месеца и великог пожара, помогли обнову планинарског дома Стражилово.

pozar

Велико хвала свим појединцима, физичким и правним лицима који су својим донацијама финансијски помогли обнову и чија имена се налазе на почетној страници сајта, затим свима који су својим занатским или физичким радом дали огроман допринос: Дулету Подрашчанину, Слободану Бошкану и осталим пријатељима из Буковца који су потпуно ремонтовали електричне инсталације на објекту, Милошу Пешкиру за помоћ у механизацији, Дудану за извршене столарске радове, Давору за водоинсталатерске радове, Соњи Илијевски за израду архитектонског пројекта, Драгану Дивићу за грађевински пројекат и надзор, надлежнима у општини Сремски Карловци, Слободану Антонићу - директору Националног парка Фрушка гора, Миодрагу Јововићу и Миливоју Ердељану из ПССВ, бројним планинарским друштвима, другарима из Еколошког центра „Радуловачки“ из Сремских Карловаца, запосленима у Ерсте Банци - филијала Сремски Карловци, Ватрогасној бригади Нови Сад и Сремски Карловци, Природњачкој дружини „БукваЛист“, вискогорцима Црне горе, Јовану Јарићу и Браниславу Санчанину за медијску подршку и бројним буковчанима, карловачима, новосађанима, београђанима, кикинђанима, зрењанинцима и свима осталима који су својим радом учествовали у обнови планинарског дома Стражилово.

renoviranje popravka

Поред ових радова који су директно везани за обнову од пожара, треба напоменути да је 2011. комплетно замењен подземни електроенергетски вод у дужини од 650 метара од стражиловске долине до објекта. Ове радове су несебично помогли „Електровојводина – електродистрибуција“ Нови Сад и општина Сремски Карловци. Истом приликом је постављена и водоводна инсталација, па ће прикључењем на стражиловски бунар бити решен и вишедеценијски проблем снабдевања водом. У априлу 2012. је инсталиран пречистач отпадних вода (СБР ЕС 25) за објекат планинарског дома и решен проблем испуштања канализационих отпадних вода у Националном парку Фрушка гора. Пројекат је финансиран од стране Холандске фондације за дијалог у транзиционим регионима – STIDIT.

renoviranje popravka

Међутим, и поред свих обављених послова реконструкције и инфраструктурног опремања, најважнији посао је тек пред нама. А то је изградња спрата и постављање крова. Уколико се то не уради до јесени, кише и снегова, реално је очекивати значајна оштећења па можда и урушавање приземља објекта. У сваком случају, сав досадашњи труд и уложена финансијска средства би била узалудна. За набавку свих неопходних материјала (цигле, цемента, дрвне грађе и црепа) као и изградњу крова и носећих зидова спрата, потребно је око 2.000.000 динара. Како су сва средства утрошена, а за отварање приземља је неопходна набавка пумпе за воду која је украдена неколико дана после пожара, свака помоћ је добродошла.

renoviranje popravka

renoviranje popravka

renoviranje popravka

ЛИНКОВИ

 
Sremski Karlovci grb opstina turizam vojvodina srbija grbekoloski centar grb ekonp Fruska gora nacionalni park grbturizam srbija grbe novine grb
pss grbps viline vode grbzeleznicar grbjelenak grb
facebook strazilovo sremski karlovci grb logomyspace sremski karlovci grb logoklub putnika logo grb
 
 • namenski racun

 • КОНТАКТ

  • АДРЕСА: Трг Бранка Радичевића 7, 21205 Сремски Карловци
  • ТЕЛЕФОН: 063/526638 Жељко 063/8079337 Бране
  • Е-MAIL: strazilovo@yahoo.com
 • ПРИЈАТЕЉИ

   Erste bank Srbija

   sim novi sad srbija

   Eding plus Novi Sad

   bukvalist bukva list

   pokret gorana

   ekoloski centar eko centar