ОРИЈЕНТИРИНГ КАРТЕ

 

У оријентирингу се користе посебне карте са специфичним ознакама за објекте на терену и посебним значењима за боје (бела боја означава проходну шуму,...), постављеним преко стандардне мреже изохипса.

Размере карте су најчешће 1:10 000 или 1:15 000, мада се у појединим типовима (парк, спринт) јављају и мање размере (1:5 000, 1:2 500) сходно потребама трке и изгледу терена.

Еквидистанција на карти је најчешће 5m, али може бити и мања у зависности од терена. У равничарским условима је 1m, па чак и 0.5m.

Траса је на карти унета црвеном бојом. Старт је означен троуглом, који је правом линијом повезан са кружницом у чијем се центру налази прва контрола, која је правом линијом повезана са другом и тако редом до циља који је означен двема концентричним кружницама. Понекад је пут од последње контроле до циља обележен тракама тзв. корал, што се на карти означава испрекиданом црвеном линијом.

На карти се налази списак контрола тзв. описи контрола поређаних по редоследу којим их треба пронаћи. Поред редног броја за сваку контролу стоји неколико колона које ближе одређују њену тачну локацију (северна страна дрвета, доњи део одсека, ...) и њен број односно број који се налази на призми постављеној на то место.

OPEN STREET MAP - http://www.openstreetmap.org/


Погледај карту детаљније

 

OPEN PISTE MAP - Мапе бициклистичких стаза:

http://www.opencyclemap.org/

OPEN PISTE MAP - Мапе скијашких стаза:

http://openpistemap.org/

WHITE WATER QUAKER - Мапе за кајак, кану чамац:

http://whitewater.quaker.eu.org/

КАРТА - ПД СТРАЖИЛОВО

 


Погледај мапу детаљније

ЛИНКОВИ

 
Sremski Karlovci grb opstina turizam vojvodina srbija grbekoloski centar grb ekonp Fruska gora nacionalni park grbturizam srbija grbe novine grb
pss grbps viline vode grbzeleznicar grbjelenak grb
facebook strazilovo sremski karlovci grb logomyspace sremski karlovci grb logoklub putnika logo grb
 
 • Званична презентација ОК Стражилово

 • КОНТАКТ

 • МАПЕ

   Ауто-карта Србије

   Ауто-карта Војводине

   Ауто-карта Фрушке горе

   Карта Фрушке горе

   Карта маратона

   Ознаке и маркације

 • СЕРВИС